Zelfverdediging

ZELFVERDEDIGING BESTAAT NIET
Zelfverdediging LeidenOf je vecht of je vecht niet terug. Niet de technieken, maar de reden waarom je vecht bepaald of het zelfverdediging is. Dit betekent feitelijk dat we ons niet verdedigen, maar het initiatief nemen. Weet je nog?
De aanval is de beste verdediging. Als je op straat zomaar wordt bedreigd moet je uit gaan van het ergste en alles doen wat nodig is voor jouw veiligheid. Dus feitelijk is het niet zelfverdediging, maar zelfbehoud.

Zelfverdediging dient aan 3 Criteria Voldoen

EENVOUD – Snel te Leren en toe te Passen

Alle handelingen moeten snel te leren zijn. Hoe ingewikkelder hoe meer je na moet denken. Bedreigd door gevaar heb je geen tijd om te kiezen. Je hebt even tijd om te handelen. Wat je bij Wing Chun leert onthoud je de rest van je leven en zal je altijd kunnen toe passen.

EFFECTIVITEIT – Maximaal Resultaat

Alle handelingen moeten maximaal resultaat hebben. Een krachtige aanval is de beste verdediging. Je aanvaller moet zich niet afvragen of hij je wel had moeten aanvallen, hij moet spijt hebben als haren op zijn hoofd! Denk er om, je hebt geen keus. Hij heeft voor jou uitgekozen.

ECONOMISCH – Minimale Inzet

Zoveel mogelijk in zo min mogelijk tijd bereiken. Een gevecht op straat duurt vaak maar enkele seconden. Je hebt dus haast om de klus geklaard te krijgen. Met economische technieken ben je sneller dan iemand die grote technieken gebruikt.

Wing Chun Kung Fu – The Solution

Alleen als alle technieken aan deze criteria voldoen heb je een zelfverdediging die door een kleiner persoon te gebruiken is. Wing Chun Kung Fu is wereldwijd beroemd om deze drie kenmerken. Door je toegenomen zelfvertrouwen zal je je weerbaarder voelen. Dit is via subtiele signalen waarneembaar voor agressievelingen. Zij zoeken een slachtoffer en herkennen dat niet in jou.

Net zoals bij een brandverzekering bescherm je jezelf tegen het ergste. Er van uitgaand dat het nooit zal gebeuren. Maar soms gebeurt het toch. Wing Chun is dan de beste verzekering.